четвртак, 17. септембар 2015.

Ко стопира развој града Чачка

Град Чачак задњих година воде људи који гледају свој лични интерес а не интерес грађана града Чачка. Град који све више пропада, град у којем млади не виде никакву перспективу, граду у којем није отворена ни једна већа фабрика која би упослила велики број незапослених грађана, то је наш град Чачак.

Ко блокира развој града Чачка, коме није у интересу да Чачак буде успешан и економски јак град, ко ради против грађана Чачка нека су од питања за људе који воде град!!!

20 година уназад слушамо разне приче и обећања да ће грађани живети боље, да ће се отварати фабрике, да ће се запошљавати грађани, да ће млади имати перспективу, будућност и мотивацију да остану у Чачку. Као што многи знамо Чачак је некада био економски и привредни град у који су многи долазили у потрази за послом и бољим животом, а данас деца истих тих радника који су подизали и градили град одлазе у бели свет, јер у Чачку и Србији не виде перспективу и бољу будућност.

Пљачком и приватизацијом државних фирми без посла је остало на хиљаде радника. Некада јаке фирме у Чачку, Први мај, ПКС Латекс, Пивара, Сладара, и многе друге које су запошљавале хиљаде радника данас зарастају у коров. У државним и општинским фирмама у граду  запошљавају се рођаци, пријатељи и политички другови високих политичких функционера у граду.

Градоначелник и остали функционери хвале се како Чачак има јаку привреду, где нам је та привреда кад више од пола Чачка не ради. Поједини приватници искоришћавају радну снагу, тако што радници раде по 12 и више сати за минималац и без икаквог осигурања. Инспектори који су задужени за контролу на раду свој посао не раде добро и у интересу радника који уопште нису заштићени.
У Чачку нам изгледа једино таксисти раде, многи од нас мисле да добро зарађују, да имају добре плате и да су пријављени. Зашто сам баш поменуо таксисте. И сам сам пет година радио као возач таксија, јер нисам успео да пронађем посао у струци, а радног стажа имам само два месеца, зато што газде такси удружења користе рупе у закону па возаче пријаве само док не добију такси дозволу која важи годину дана, а онда истог тог возача одјаве са евиденције. И кад инспектор задужен за таксисте изађе у контролу, возач је уредно пријављен јер има такси дозволу која важи годину дана.

Од обећања да ће у Чачак доћи јаке фирме остало је само мртво име на папиру. У граду нам се само отварају супермаркети у којима запослени раде за минималац и под притиском послодаваца. Искрено мислим да Чачку не требају супермаркети, Чачку су потребнији производни погони који ће да запосле већи број незапослених грађана. Погледајте нашта нам личи град. Гради се без икаквог правог урбанистичког плана за градњу, гради где ко стигне и како хоће, томе се мора стати на пут.

Околна села нам остају пуста, школе празне без ђака, јер омладина одлази са села у потрази за бољим животом. Град Чачак трееба да су угледа не друге градове у Србији како се они боре да сачувају села, да задрже омладину на селу. Али град и инспекцијске службе у овом случају раде против Српског сељака и пољопривредника, тако што га кажњавају, тако што му не дозвољавају да прода оно што је произвео.

Град треба да уведе неке новине када је у питању природни прираштај, јер нас је из године у годину мање. Млади се све теже одлучују да ступе у брак и имају породицу јер виде какво је стање у граду, да се до посла тешко долази и тамо где га има углавном је потребна веза за посао.

Обећања, пројекти као што су затворен базен, ново породилиште су такође остали мртво име на папиру и до дана данашњег ни камен темељац није положен. Град је такође био најавио да води преговоре о доласку две фирме ми нешто не видимо где су те фирме па их овом приликом питамо шта би са фирмама које су требале да дођу у Чачак, шта би са пројектима затвореног базена и изградње новог породилишта са гинекологијом. Према нашим сазнањима фирме су одустале од доласка у град због велике корупције која влада унутар локалне самоуправе.

Време је да ми грађани града Чачка станемо на пут лоповима који су заузели фотеље, лоповима који гледају свој интерес, а не интерес грађана града Чачка, лоповима који су у задњих 20 година упропастили наш леп град Чачак, лоповима који раде шта хоћеју време је да се пробудимо и кренемо у нове победе, у борбу за боље сутра свих нас, у борбу да задржимо омладину у граду, у борбу да сачувамо Српска села и борбу да сачувамо Србију.

Људи који данас воде град Чачак, људи који су заузели своје фотеље дошли су на власт лажима, преварама и обманама. Сетите се само шта је све обећано у предизборној кампањи од сваке странке која данас чини власт, сетите се шта су обећали, а шта испунили.

Једино што можемо да похвалимо то је уређење градског трга, а када погледамо слике пре 40 година и данас видећемо да је тад трг много боље изгледао. У граду од 2 до 4 имамо колапс, због кружног тока код Солида, од поште ка улици Бате Јанковића такође. Ви који сте из Трнаве, Лознице, Јездине и осталих села најбоље знате у каквом су Вам стању сеоски путеви, поготову кад су велике кише и кад вода све однесе јер нема канала поред пута и асвалта.

Имамо толико земљиште у власништву града, фабрике које су празне, фабрике у којима би уз улагање од стране града и покретање производње заживео град. Имамо конкретно решење и предлог за инспекторе како открити и казнити све оне који користе рупе у закону и искоришћавају радну снагу. Такође имамо предлог шта треба изградити у Чачку од инфраструктурних објеката који би привукли туристе, спортисте, странце и многе друге од којих град може да живи. Зашто се не бисмо угледали на те европске градове како стимулишту пољопривреднике да остану на селу и баве се пољопривредом и сточарством. Све ово што сам навео може да се уради уз мало воље и без крађе која представља главни проблем зашто назадујемо, уместо да идемо напред.

Група на фб: https://www.facebook.com/groups/641016002676611/

Страница на фб: https://m.facebook.com/profile.php?id=829187903867705

Славољуб Радосављевић
Покрет Праведна Србија

2 коментара:

  1. Якщо у вас були фінансові проблеми, то вам пора посміхнутися. Вам потрібно лише зв’язатися з містером Бенджаміном із сумою, яку ви хочете позичити, і терміном платежу, який вам підходить, і ви отримаєте кредит протягом трьох робочих днів. Я просто в шостий раз виграв позику в 700 тисяч доларів на термін 180 місяців з можливістю виплати до закінчення терміну придатності. Містер Бенджамін допомагає мені з позикою. Зв’яжіться з ним, і ви побачите, що він дуже чесна людина з хорошим серцем. Його електронний лист lfdsloans@outlook.com, а його номер телефону WhatApp: + 1-989-394- 3740

    ОдговориИзбриши
  2. Можност за заем понуден од г-дин, Бенџамин што го спасува моето семејство од финансиски обврзници {Lfdsloans@outlook.com

    Здраво на сите, јас сум самохрана мајка од Путри Адиратна од Jakакарта, би сакал да го споделам ова одлично сведоштво за тоа како добив заем од г-дин, Бенџамин, кога бевме истерани од нашиот дом кога веќе не можев да ги плаќам сметките, се измамени од разни компании преку Интернет и негираше заем од мојата банка и некои други кредитни сојузи што ги посетив. Моите деца беа згрижени за згрижување, сите бев сам на улица. Денот кога срамно влегов во еден стар училишен колега, кој ме запозна со Дејзи Морин. Отпрвин told реков дека не сум подготвена да ризикувам повеќе да барам заем преку Интернет, но таа ме увери дека ќе добијам заем од нив. На втора мисла, поради мојата бездомност морав да пробам и да аплицирам за заем, за среќа за мене добив заем од $ 80,000,00 од г-дин, Бенџамин. Среќна сум што го презедов ризикот и аплицирав за заем. Моите деца ми беа вратени и сега јас поседувам дом и сопствен бизнис. Сета благодарност и благодарност им помага на г-дин, Бенџамин што ми даде значење во животот кога ја изгубив целата надеж. Ако моментално барате помош за заем, можете да ги контактирате преку: {Lfdsloans@outlook.com WhatsApp + 1-989-394-3740.

    ОдговориИзбриши